Rólunk

A MERKAPT Zrt. 27 évvel ezelőtt, 1991-ben alakult, kizárólagos magyar tulajdonban lévő épületgépészeti vállalkozás. Budapesten 5 épületgépészeti szaküzlettel és két fürdőszobaszalonnal, valamint három vidéki nagyvárosban regionális nagykereskedelmi raktáráruházzal rendelkezünk.
A szakmai és lakossági partnereinket Budapest öt pontján, Kőbányán Csepelen és Ferencvárosban, valamint a vasárnap is nyitva tartó angyalföldi és újbudai szakkereskedéseinkben szolgáljuk ki.
Maglódi úton található fürdőszobaszalonunkban a minőségi választék mellett Magyarországon egyedülálló szolgáltatással várjuk vásárlóinkat: a megrendelővel közösen kialakított, valós méretekre rajzolt, Living Wall 3dimenziós látványtervezés életnagyságban, Magyarországon egyedül nálunk tekinthető meg. A Material Centerben található exkluzív fürdőszobaszalonunkban a felsőkategóriás és design termékek értékesítése mellett, outlet részlegünkben kifutó, márkás fürdőszobai termékek rendkívül kedvező feltételekkel érhetők el.
Győri telephelyünkön és Debrecenben, a cégcsoportba tartozó Merkapt Debrecen Kft-ben lévő nagykereskedelmi raktárbázisunk, valamint szegedi üzletünkben kizárólag viszonteladói partnereink rugalmas anyagellátását és szakmai kiszolgálását biztosítja.
Az Épületgépész Unió keretében szoros együttműködést folytatunk regionális, magyar tulajdonban lévő szakkereskedő cégekkel, mint beszerzési társulás, melynek köszönhetően a versenyképes feltételeket tudunk biztosítani vásárlóink számra.

CÉGFILOZÓFIA - „A MERKAPTNAK NEM MINDEGY”
Termékportfóliónk kialakításában előtérbe helyezzük a magyar termékeket, emellett a közel harminc európai gyártótól importált, folyamatosan bővülő áruválasztékunkkal az épületgépészet több ágazatát is kiszolgáljuk. Kínálatunkban megtalálhatók a víz-, gáz-, fűtéstechnikai és klímaszerelési anyagok, valamint a fürdőszobai termékek és kiegészítők.

Kiemelt figyelmet fordítunk a megújuló energiákat hasznosító rendszerek fejlesztésére és értékesítésére, mely területen jelentős referenciákkal rendelkezünk. Kínálatunk teljes körűen felöleli a megújuló energiaforrásokon alapuló energiatakarékos, környezetbarát, alacsony hőmérsékletű fal-padlófűtést, felülethűtést, épületszerkezet-temperálást, kombinálva a legmodernebb szabályozás technológiai elemekkel a tervezéstől a kivitelezésig. Saját fejlesztésű, hazai gyártásban előállított termékeink a Geowarm talajszonda és Walltherm falfűtési panel.

A környezetkímélő és energiatakarékos rendszerek értékesítése mellett a környezetvédelem is fontos szerepet kap cégünk életében, szelektív hulladékgyűjtéssel, és újrahasznosítással igyekszünk tenni környezetünkért.

Kínálatunkat nem kizárólag az alacsony áron elérhető termékekből, mint inkább a minőségi és megfelelő műszaki paraméterekkel rendelkező, szakmai szempontból is elfogadható, széles áruválasztékból igyekszünk összeállítani.

Tevékenységünket az ISO 9001 minősítés jegyében végezzük. Megrendelőink számára teljes körű megoldást kínálunk; a pályázati lehetőség felkutatásától kezdve a szakmai tanácsadáson át a komplex rendszer beszerzéséig. Számunkra a minőség világosan definiált, szabályozott, átlátható és ellenőrizhető munkafolyamatokat jelent, amelyek eredményeképpen üzletfelünk elvárásainak megfelelő szolgáltatást nyújtunk. Üzletfilozófiánk egyik alappillére, hogy a legjobb termék, vagy rendszer is csak a megfelelően tájékozott szerelő vagy felhasználó kezében válhat valódi eszközzé, ezért szakkereskedéseinkben szakmailag felkészült kollégák dolgoznak, és folyamatosan szakmai oktatásokat szervezünk partnereink részére.

A Merkapt Zrt számára fontos a környezettudatosság és a környezetvédelem mellett az egészséges, aktív, sportos életmód támogatása. Ennek szellemében hoztuk létre a Merkapt Maraton Team Sportegyesületet, melynek célja a kiemelkedő egyéni teljesítmények mellett a tömegsport és szabadidős sporttevékenységek támogatása. Támogatott sportolóink között a teljesség igénye nélkül olyan figyelemreméltó tehetségek szerepelnek, mint a világbajnok Magyar Rafting Csapat, az olimpiai kvalifikációt szerzett Risztov Éva úszónő, az Európa bajnok kenus, Németh Szabolcs. A 2007-ben útnak indított rendezvénysorozat, a Nagy Sportágválasztó évente két alkalommal (tavasszal és ősszel), immár Budapest mellett 16 vidéki városban is megrendezésre kerül. A Nagy Sportágválasztó 2011-ben több mint 90.000 gyermek és felnőtt számára biztosította az egyes sportágak ingyenes, szakmai edzővel irányított gyakorlati megismerésének lehetőségét.

Büszkék vagyunk az elmúlt 20 év eredményeire és arra, hogy a mögöttünk álló évek alatt számos beruházás valósult meg cégünk által forgalmazott termékek beépítésével.

CÉGTÖRTÉNET

• 1991 - Megalakult a MERKAPT Kft. egy magántulajdonosi szakmai kör kezdeményezésére, melynek összetétele a mai napig változatlan. Kezdetben tevékenységünk az épületgépészeti kivitelezés területére orientálódott. A növekvő piaci igény rövid időn belül elősegítette a kereskedelemben önálló épületgépészeti üzlethálózat megteremtését, és a kivitelezési feladatok bővítését a generál kivitelezés irányába.
1993 - Megnyitottuk első, kiskereskedelmi üzletünket Budapesten, a Róbert Károly körút 90. szám alatt, ahol vasárnapi nyitva tartással várjuk vásárlóinkat.
1996/1997 - Az eltelt öt év működése azt igazolta vissza, hogy kínálatunk és egyedi szolgáltatásaink versenyképes megoldásokat jelentenek, így tevékenységünk kiterjesztésére megnyitottuk Mester utcai kiskereskedelmi boltunkat is, majd az önálló cégként funkcionáló Eurokónusz Kft. is megkezdte kiskereskedelmi tevékenységét.
2001 - A kereskedelmi, kivitelezői, illetve karbantartási divízió sikeres kooperációjának köszönhetően piaci pozíciónk megerősödött és árbevételünk meghaladta az egy milliárdot. A szakszerű generál-kivitelezési, épületüzemeltetési, karbantartási munkánk iránt egyre nagyobb érdeklődés mutatkozott, ezért a kereskedelmi divíziótól elkülönülve önálló építőipari kivitelezésre, karbantartásra szakosodva megalakítottuk a MERKAPT-Vállalkozó Karbantartó és Épület Üzemeltető Kft-t.
Megépítettük Maglódi úti 2500m2 raktárterülettel rendelkező központi épületünket
Regionális nagykereskedelmi partnereink hatékony kiszolgálására megalapítottuk az önálló jogi személyként működő Merkapt Debrecen Kft.-t.
2002 - Győri nagykereskedelmi telephelyünk megnyitása.
2003 - Csepeli kiskereskedelmi telephelyünk megnyitása.
2005 - Budapesten, a XIII. kerületi , Materiál Építő és Design Center üzletházban (Róbert K. krt. 54) exkluzív fürdőszoba szalon és outletáruház megnyitása.
2006 - Épületgépész Unió megalapítása, magyar tulajdonú regionális kereskedők közös árubeszerzésének és kiskereskedelmi tevékenységének koordinálására.
2008 - Üllői kiskereskedelmi üzletünk megnyitása, önálló jogi személyként, a cégcsoporthoz tartozó Aquarent Kft. megalakulása.
2009 - MERKAPT Megújuló Energia Üzletág elindulása, a kereskedelmi és szaktanácsadói tevékenység mellett saját megújuló energia termékkör fejlesztése és forgalmazása.
2010 - Megnyitottuk Budapesten a XI. kerület, Budafoki út 183. szám alatt található szakkereskedésünket.
2012 - Győri szaküzletünk új, könnyen megközelíthető, 300m2 alapterületű üzlethelyiségbe költözött.

ÉPÜLETGÉPÉSZ UNIÓ RÉGIÓKÉPVISELETI PARTNEREI
Aquarent Kft. - 2225 Üllő, Pesti út 49.
Eurokónusz Kft - 1081 Budapest, Fiumei út 10., 1143 Budapest, Hungária krt. 94-96 (fürdőszobaszalon és megújuló energiaforrások bemutató terem), Szeged, Dorozsmai út 33.
Kun-Therm Kft. - 6400 Kiskunhalas, Szabadság tér 7.
New World Kft. - 4700 Mátészalka, Zőldfa út 84.
Murányi Épületgépészet Kft. - 7622 Pécs, Verseny u 1/a.
Radiátor 75 Kft. - 3300 Eger, Sas u. 29/b.

 

Támogatók: