Kellékek

GEO talajköri osztó-gyűjtők átfolyási görbéje (körönként)

Nyomás esés

GEO talajköri osztó-gyűjtők a Merkapt kínálatában

A geotermikus energia az a megújuló energiaforrás, amely független a direkt napsugárzástól, így az abból nyert hőenergia lényegében korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre. A talajban tárolt hőenergia kinyerésére a talajszonda és a talajkollektor szolgál, melyeket egy külső, osztó-gyűjtő aknában fogunk össze és az ebből kivezetett csővezeték áll kapcsolatban az épületben elhelyezett hőszivattyúval. A hőszivattyú hőt von ki a levegőből, földből vagy vízből és azt nagyobb hőmérsékleten bevezeti az épületbe, melyet fűtési energiaként vagy melegvíz készítésre fordítandó energiaként hasznosíthatunk.

A MERKAPT Kft. által forgalmazott GEO talajköri osztó-gyűjtők az igényeknek megfelelően gyorsan és egyszerűen illeszthetők a geotermikus rendszerek primer körébe. A széles méretválaszték mellett - az osztó-gyűjtő test mérete 1 ¼”-os vagy 1 ½”-os, az egyes körök csatlakozómérete 1”-os vagy 1 ¼”-os is lehet, és mindezek 2-től 12 csatlakozócsonkig kérhetők – kínálatunk a kézi vagy automata légtelenítővel szerelt változatra is kiterjed.
A GEO osztó-gyűjtő kialakítása (belső átmérő 45mm) és anyaga nagy áramlási sebességet és térfogatáramot (körönként max. 2,0 m3/h) tesz lehetővé alacsony áramlási veszteség mellett. Anyaga üvegszállal erősített termoplasztik, amely mindamellett, hogy kiemelkedő mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, ellenáll a kémiai anyagoknak, a korróziónak, a napsugárzásnak és az ózonnak is. A belső felületi érdesség igen kicsi, ezért lerakódásokkal gyakorlatilag nem kell számolni. A GEO talajköri osztó-gyűjtők a visszatérő ágakban beépített elzáró, az előremenőkben beépített átfolyásmérővel ellátott szelepekkel rendelkeznek, melyekkel a hidraulikai beszabályozás könnyen és pontosan végrehajtható, valamint ellenőrizhető.

A MERKAPT Kft. forgalmazza az előregyártott GEO talajszonda osztó-gyűjtőket is!

Műszaki jellemzők:
Anyaga: üvegszálerősítésű termoplasztik.
Körök száma: min. 2, max. 12
Maximális üzemi nyomás: 4,5 bar
Üzemi hőmérséklet: -10°C - 82°C
Glikol arány: max. 50%
Csatlakozó méretek: Osztó-gyűjtó test: 1 ¼” - 1 ½”, csatlakozó csonkok: 1” – 1 ¼”
Szállítási terjedelem: az osztó-gyűjtő készreszereleve, hőmérővel, fali tartókkal, kézi vagy automata légtelenítéssel, töltő-ürítő csappal és a visszatérőágban körönkénti átfolyásszabályzóval kerül leszállításra.

 

Támogatók: